Skab dig overblik over de danske Michelin-restauranter

I Danmark findes der 26 Michelin-restauranter. En stor del af dem findes i hovedstadsområdet, men der findes også Michelin-restauranter på Færøerne, Bornholm og i de danske provinsbyer. Prisniveauet svinger også gevaldigt.

SPONSORERET AF SANTANDER CONSUMER BANK

Vil man på Michelin-restaurant, har man et væld af muligheder. Det gælder både, hvad angår pris samt den geografiske beliggenhed. Har du brug for at låne en smule for at få råd, så kan du læse mere her.

Prisen varierer meget

I den billige ende af Michelin-skalaen finder vi for eksempel Domestic i Aarhus, der i 2017 fik sin første Michelin-stjerne. Samtidig er Domestic én af landets billigste Michelin-restauranter, idet du kan få otte retter mad samt medfølgende vin til lidt over 1500 kr.

I den dyrere ende af skalaen finder vi eksempelvis Kong Hans Kælder, der ligger i indre by i København. Her kan du – hvis du tilvælger den mere eksklusive vinmenu – komme op at betale cirka 4000 kroner for din menu.

På den måde svinger prislejet altså gevaldigt afhængigt af, hvilken Michelin-restaurant du vælger.

Michelin-restauranter i hele landet

Men det er faktisk ikke kun i de større byer, at vi finder Michelin-restauranter. For eksempel fik Bornholm i 2016 sin første Michelin-restaurant, da Kadeau fik en Michelin-stjerne. På den bornholmske restaurant kan du få din menu med tilhørende vin for cirka 2100 kroner.

Bornholm er dog ikke den eneste mindre danske ø, der kan det der med Michelin-stjerner. Også på Færøerne har de fået en Michelin-restaurant, som er tilfaldet Koks. Den færøske restaurant tilbyder menu og tilhørende vin for cirka 2400 kroner.

Men også de danske provinsbyer følger godt med. For eksempel kan du besøge Dragsholm Slot i den nordvestsjællandske by Hørve, hvor du kan få et Michelin-måltid til omtrent 1900 kr.

Du kan også tage til Vestjylland og besøge Henne Kirkeby Kro, der i parentes bemærket har to Michelin-stjerner, og få menu og vin for cirka 2300 kroner.

Sikker på kvalitet og service

Kigger vi udelukkende på antallet af Michelin-stjerner, er der særligt én restaurant i Danmark, der falder i øjnene, og det er Geranium på Østerbro i København, som har hele tre Michelin-stjerner. Her koster en menu med vin i omegnen af 3400 kroner. Du kan således ikke sige, at en Michelin-restaurant bliver proportionelt dyrere, jo flere stjerner den får, selvom Geranium selvfølgelig ligger i den dyrere ende.

Men én ting kan du være sikker på med Michelin-restauranter, og det er, at de aldrig svigter på kvaliteten. For hvis du skal i betragtning som Michelin-restaurant, skal du nemlig levere høj kvalitet i forhold til råvarer – og samtidig skal der være høj service og tjek på tingene.

På den måde er der altså et mangfoldigt udvalg af Michelin-restauranter i det ganske land. Du kan her se et udsnit af de 26 Michelin-restauranter og deres priser (priserne er for en menu med tilhørende vin):

  • Henne Kirkeby Kro, Henne (Vestjylland): Cirka 2300 kroner.
  • Gastromé, Aarhus: Cirka 2500 kroner.
  • Domestic, Aarhus: Cirka 1550 kroner.
  • Ti Trin Ned, Fredericia: Cirka 2000 kroner.
  • Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, Hørve (Nordvestsjælland): Cirka 1900 kroner.
  • Hotel Frederiksminde, Præstø: Cirka 2350 kroner.
  • Kadeau, København: Cirka 3100 kroner.
  • Era Ora, København: Cirka 2600 kroner.
  • Kong Hans Kælder, København: Cirka 4000 kroner.
  • Relæ, København: Cirka 1600 kroner.
  • Geranium, København: Cirka 3400 kroner.
  • Kadeau, Bornholm: Cirka 2100 kroner.
  • KOKS, Færøerne: Cirka 2400 kroner.

Se hele listen over restauranter her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Make your website live today!

GET A FULL COPY OF THIS EXACT DEMO THEME IN YOUR WORDPRESS WITHIN MINUTES.

Purchase this WordPress theme today!

Buy Food Travel Blog Theme SALE