Tips til at spise på en Michelin restaurant

Er du også bange for, at din jomfrurejse til en ”rigtig” fin restaurant, skal blive en dårlig oplevelse? Der er i princippet så mange ting, der kan gå mere galt end glat. Du vil helst huske den som værende en god aften, med god mad, god vin og en helt fantastisk atmosfære. Men hvis du ikke ved hvilken gaffel, eller ske eller serviet du skal bruge, så kan det gå hen at blive mere trættende end afstressende.

Forhåbentligt vil du blive bedre klædt på, når du skal ud på en rigtig fin restaurant, efter du har læst dette lille indlæg.

Små tips til turen

Det første tip, er at reservere bordet. Mange restauranter har lange ventetider, i hvert fald når de har en stjerne eller to på CV’et. Men herudover, er der måske et tip, der er det bedste tip, nogensinde.

  • Når du reservere et bord, så informer dem om at du ønsker en vinduesplads (såfremt du gerne vil have en vinduesplads, og ikke kan lide at sidde hvor alle får forbi dig), fordi du eller din bedre halvdel, har en mild form for klaustrofobi. En lille løgn skader ikke, og vil du ikke hellere være klodset hvor der er færrest mennesker omkring dig?
  • Har du allergier? Så kend dem og sørg for at give informationen videre til restauranten, så de kan hjælpe dig med en succesoplevelse. Du skal helst ikke kløjes i en jomfruhummer, blot fordi du ikke kan tåle skaldyr.
  • Undgå at sige at du stadig er sulten, når i har spist. Uanset hvor diskret du prøver at viske, så vent til i er ude ved bilen. Atmosfæren skal gerne afspejle af respekt og anerkendelse, som du skal være en del af, og derfor skal den ikke være en del af dig. Hvis du ikke har noget positivt at sige, så undlad og vent til i er væk fra restauranten.
  • Tilbehør til maden er kun gratis, hvis du holder mund. Sådan er det selvfølgelig ikke alle steder, men sådan noget som brød ved bordet, er for det meste gratis, indtil du spørger ind til noget mere af det. Herefter vil du blive, i mange tilfælde, faktureret for alt brødet. Klassisk begynderfejl.

Når det kommer til de mange knive, gafler og skeer der potentielt kan være, selvom du blot har bestilt en suppe, og du er i tvivl om hvad du skal bruge, så vent. Se om du kan lure de andre mennesker meget diskret i restauranten, eller vent til din bedre halvdel starter. Det kan godt være i holder sammen, men det er da bedre han/hun fejler, end du gør. Om ikke andet, kan i fejle sammen.

Hvis pengepungen ikke er til det, så snyd ikke dig selv for denne mulighed – selv hvis et lån er den eneste mulighed (se mere på kviklanet.dk), så er dette en oplevelse du ikke skal gå glip af.

Ellers handler det om at mærke atmosfæren og tilpasse sig den. Ret ryggen, tag små bider og spis ikke for hurtigt. Så skal det hele nok gå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *