Derfor skal du tage til vinsmagning

Er du også en vinelsker, som hellere vil tage et enkelt glas god vin en lørdag aften, end at tyller en fadøl? Du ved sikkert allerede godt hvad du kan lide, ved en vin, om den skal være tør eller sød, krydret eller frugtig. Og selvfølgelig er der altid én bestemt vin, du rækker ud efter, hvis du får gæster – for dén kender du, og ved at den er god. Men hvorfor ikke udvide din vin-pallette og dine smagsløg, ved at få smagt en hel ny vifte af vin, til en vinsmagning, hvor du får udfordret dit kendskab til vin.

Grunden til du skal tage til vinsmagning er blandt andet, at du vil få en bedre kendskab til, hvilke vine du kan lide, og hvilke du ikke kan. Derudover vil du blive mere bevidst om, hvad du skal tage ned af hylden i butikkerne, efter at læse på dem, hvilket land de kommer fra, årgangen på vinen, druen den er lavet på, hvilke noter vinen indeholder og selvfølgelig også på alkoholprocenten. På den måde vil du blive mere sikker i, hvilken vin der passer til bestemte retter og smagsnuancer, og kan derved med mere selvsikkerhed hive en ny vin med hjem, når du byder dine gæster på middag.

Vin kan både drikkes med og uden mad, og afhængig af hvilken vin man får til sin ret, kan vinen enten bidrage positivt og komplimentere retten, eller hvis man får en vin der ikke passer til retten, gøre det stik modsatte.

Hvordan kommer du så til vinsmagning?

Hvis du går og overvejer at tage til en vinsmagning, kan det gøres på flere forskellige måder. Der er både restauranter og vinproducenter der tilbyder vinsmagninger hos dem, hvor man så kan melde sig til, for et vis beløb. Her vil man komme sammen med en masse mennesker man ikke kender, men som alle har dét tilfælles, at de alle elsker vin. Alternativt kan man også som en gruppe af venner, kollegaer, naboer eller kærestepar få en vinkender ud, og holde vinsmagning privat eller ”booke sig ind” som en gruppe ved f.eks. en restaurant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *