Tips til at spise med god samvittighed

Det er ikke altid nemt i Danmark at spise vores gode mad – og dertilhørende dessert – med god samvittighed. Særligt hvis man føler man spiser lidt for godt, lidt for meget eller lidt for tit. Derfor kan det være en god ide, at skabe den gode samvittighed før et godt måltid for, at kunne nyde dette til fulde.

Tip 1: Spis grønt til forret

Med hvert måltid er der næsten altid grønt tilbehør, som man nemt kan spise lidt ekstra af. Og hvis man spiser ude, kan man nemt bestille en salat til den gode bøf. Det gælder om at skabe en portion med 30-40% grønt – som dog ikke behøver at smage dårligt.

Spiser man ude er det også et godt tip, at spise noget sundere (f.eks. en grøn salat, fisk etc.) til selve forretten. Så følger man nemlig at man ”gør noget godt for sig selv” før man faktisk gør noget godt for sig selv, med den store velsmagende bøf og pomfritter man efterfølgende spiser.

Tip 2: Få ”omkring” måltidet

Skal du motionere før eller efter dit restaurantbesøg? Der har været mange meninger omkring, hvorvidt man skal motionere før eller efter sine måltid for, at maksimere kalorie- og fedtforbrændingen Nogle forsikringsprojekter peger på, at hvis man udøver motion på tom mave, så vil man opleve øget fedtforbrændingen.

Nylig forskning har imidlertid vist, at hvor enten du motionerer før eller efter at have spist, brænder du den samme mængde fedt og kalorier. Den generelle konsensus blandt sundhedspersonale er at spise før du træner for at maksimere effektiviteten af din træning og for at undgå negative virkninger.

En god måde hvorpå du kan udnytte denne vide er eksempelvis ved, at have en motionscykel i hjemme (læs f.eks. mere på motionscykling.dk). Så kan du nemt, både før og efter et restaurantbesøg, gør brug af denne.

Dog er det ikke altid hvad folk i hvide kitler siger, som man skal følge, hvis det ikke giver mening for en selv. I dette tilfælde gælder det blot om, at skabe den gode samvittighed. Vælg derfor at motionere hvornår det passer ind i dit skema, så længe det giver dig samvittigheden til at nyde måltidet.

Tip 3:

Undlad den dårlige dessert og slik og spis kun delen, som du kan lide. Når der f.eks. kommer fredagsslik eller slik på bordet, så udvælger du blot de stykker som du kan lide – og lader resten ligge.

Dette betyder ligeså, at du ikke skal spise noget slik, hvis der ikke bliver serveret nogle af dine favoritstykker. Ideen bagved dette er selvfølgelig meget simpelt, at det ”ekstra” energiindtag som slikken og kagen giver, ikke gør op med den nydelse du får.

Det er ligeså en nem måde at nedsætte sit indtag, og med god samvittighed kunne spise den gode bøf eller den gode ret på restauranten næste gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *