Tips til at finde cafeer med godt internet

Det er blevet meget populært at tage på cafe for at få en kop kaffe og slappe af. Mange medbringer også deres computer, når der skal laves arbejde eller lektier.

Men det er ikke altid, at cafeerne har hurtigt fibernet, og det kan være frustrerende, når forbindelse afholder dig fra at være produktiv.

Derfor har vi samlet en række tips til at finde cafeer med godt internet, som gælder både for computere og smartphones.

 

Vælg cafe-kæder

Der er mange cafeer, der har en internetforbindelse, som du kan låne, når du er drikker kaffe. Det er dog ikke alle, og styrken på forbindelsen kan også være meget varierende. Generelt kan du dog vælge en af cafe-kæderne, da langt de fleste har internet, som du kan låne. Derudover er forbindelsen også typisk bedre, da mange kunder kommer på grund af internettet.

Hvis du i forvejen har haft en god oplevelse med en af cafe-kæderne, så undersøg, om der er en i nærheden. På den måde er du næsten garanteret en ordentligt internetforbindelse.

 

Lav dit forarbejde

Nogle gange er det en god ide bare at lave en Google søgning på cafeer i nærområdet, da der med stor sandsynlighed vil komme et par stykker frem med anmeldelser af internet.

Det er ikke garanteret, at det giver pote, men det tager så kort tid, at det altid er et forsøg værd. Man kan eventuelt Google cafeerne på vejen dertil.

 

Når du er på cafeen

Når har valgt en cafe og sidder i den, er der en række ting du kan og bør gøre for at optimere din internetforbindelse.

For det første afhænger din internetforbindelse blandt andet af afstanden til routeren, og om der er tykke vægge eller lignende imellem din computer/smartphone og routeren. Det er derfor en rigtig god ide at tage fat i en fra personalet, og spørge dem, hvor routeren er placeret. Det kan du passende gøre, hvis du også skal spørge efter brugernavn/password til WiFi’en.

Du skal også være opmærksom på, at din internethastighed afhænger af, hvor god din enhed er til at opfange signalet. Derfor vil nogle have problemer med internettet på cafeer, mens andre ikke har.

Til sidst er det en god ide at minimere sit internetforbrug. Dvs., at du ikke bør have mange faner åbne på samme tid eller have andre ting kørende i baggrunden, som anvender internettet. Jo flere ting, der bruger internet samtidig, jo langsommere vil det være.

Fibia.dk er en af de udbydere, som kan være behjælpelig med en hurtig fibernet forbindelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *