Derfor skal din hvidvin være kold når den drikkes

Som du nok har hørt, er det ikke helt lige meget, hvilken temperatur hvidvin skal have, når man drikker den. Faktisk er de optimale forhold for en hvidvin at blive opbevaret på køl under opbevaringen, så man på den måde har tjek på, hvad temperaturen er inden man åbner den. Det helt optimale køleskab til vin, vil selvfølgelig være et vinkøleskab. Et vinkøleskab kan indstilles i temperatur, alt efter hvilken vin man har på køl. Hvis man skal ud at investere i et vinkøleskab, kan det klart anbefales, at man vælger de vinkøleskabe med 2 kølesegmenter. Det vil gøre, at du kan have både hvidvin og fx mousserende vin eller rødvin på køl samtidig, da disse ikke har de samme opbevaringstemperaturer. Et vinkøleskab vil derfor sikre at din vin har de rette temperaturer helt fra opbevaringen, til at vinen skal serveres.

Hvor skal du starte?

Som udgangspunkt er det især hvidvinstemperaturen der særligt er vigtigt, da en hvidvin bedst nydes afkølet. Opbevaringstemperaturen for hvidvin er den samme som serverings temperatureren, som skal ligge på mellem 10 – 12 grader. I og med at opbevaringstemperaturen og serveringtemperaturen på hvidvin er den samme, kan du sagtens tage hvidvinen ud direkte fra køl og servere den, uden at skulle tage hensyn til tempererings- eller iltningstid.

Der er mange grunde til at en hvidvin skal være kold når man drikker den, og her spiller vores smagsløg og lugtesanser en kæmpe rolle. Lugtesansen er især med til at opfange de dampe og aromaer som hvidvinen udsender. Når en hvidvin bliver serveret for varm kan hvidvinen komme til at smage bitter, syrlig og sprittet, hvorimod hvis den serveres kold, ved de 10 – 12 grader vil vinen fremstå frisk og frugtig, og frembringe enten de tørre, søde, eller syrlige noter, alt afhængig af hvilken type vin det er du nyder. Det er dog vigtigt at sige, at hvis en hvidvin bliver alt for kold når den serveres, vil den alt for kolde temperatur, få hvidvinen til at miste store dele af smagene og smagsnuancerne i vinen. Sørg derfor for at server din vin ved den helt rette temperatur, for at få det maksimale ud af dine dråber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *