Den velbesøgte portal DagligvarerNettet.dk, der anmelder, tester og guider til dagligvarer samt slikbutikker online, har netop lanceret en udførlig liste over de 25 bedste dessertbloggere i Danmark 2016. Vi har her ved ByensSpiseGuide valgt at lave et interview med nogle af hovedpersonerne bagved listen og DagligvarerNettet.dk for, at give vores læsere et indblik i hovedidéen, udvælgelsesprocessen og det store arbejde der har lagt bag lanceringen af listen.
Vi er her på ByensSpiseGuide selvfølgelig fortalere for at nyde udsøgt mad og dessert på nogle af byens bedste restauranter, men vi er også klar over at budgettet ikke altid er til dette. Derfor vil vi i sammenhold med DagligvarerNettet.dk meget gerne hylde de dygtige danske mad- og dessertblogs, som er spækket med interessante opskrifter der ligger frit tilgængeligt for alle!
Hvorfor har I valgt at lave en liste over de 25 bedste danske dessertbloggere 2016?
Internettet er spækket med lækre, nemme og ikke mindst gratis dessertopskrifter. Men det er ikke altid nemt, at finde de bedste i mængden af mad- og dessertblogs. Dette var vores første begrundelse for, at påbegynde listen over de 25 bedste dessertbloggere i 2016.
Men en vigtigere begrundelse for at lave listen var, at vi ønskede at hylde de mange dessertblogs, som gang på gang skaber og deler deres egne opskrifter. Du finder sjældent særlig meget gratis i dagens Danmarks, men når det kommer til desserter, kager og slik, så finder du faktisk rigtig mange gratis opskrifter online – og det sætter vi pris på.
Hvilket arbejde lå til grund for normineringen af netop disse 25 dessertbloggere?
Der lå faktisk et større arbejde bagved udvælgelsen, end hvad vi først havde antaget. Vi ønskede at listen var så korrekt som muligt, og derfor besluttede vi os for at prøve en række af opskrifterne fra de danske dessertblogs. Derfor har juryen gennemgået over 200 madblogs med fokus på desserter og søde sager, og testet over 100 opskrifter.
At teste over 100 opskrifter tager tid, og hele processen har således været opdelt i flere stadier – og har taget cirka 2 måneder at gennemføre. Da jury medlemmerne også havde både jobs og studie ved siden af, har dette selvfølgelig også sat begrænsninger for processen med at teste opskrifterne.
Hvordan vil vores læsere kunne drage nytte af denne liste?
I første omgang er listen en hyldest til de 25 dessertbloggere, men som læser af ByensSpiseGuide kan man hurtigt hente en masse godt fra listen. Hos hver blogger har vi udvalgt den bedste opskrift, således du allerede på forhånd har 25 helt igennem gennemførte dessertopskrifter at prøve derhjemme.
Når man har været igennem disse 25 gode dessert- og slikopskrifter, så kan man bruge listen som daglig inspiration til næste gode dessert. Hos hver af de 25 dessertbloggere finder du et utal af gode opskrifter, som du helt gratis kan udvælge din næste dessert fra.
Vil I gentage næste år? Og hvis ja, vil det da forløbe på samme vis?
Vi har tænkt os at lave årets dessertblogger 2017, fordi der igen vil være en masse gode bloggere derud – og formentlig en række helt nye dessertbloggere. Der kommer nye bloggere til hver uge, og disse skal også hyldes.
Vi ændrer formentlig formen næste år, hvor der vil være mulighed for at opdele bloggerne i kategorier. Eksempelvis kunne en opdeling være i kager, slik etc. Herudover leger vi også med ideen om, at lade en afstemning være en del af den endelige stilling (dog formentlig kun med en vægt på 50%, hvor juryen har den restende andel). Rigtig mange mad- og dessertbloggere har taget godt i mod listen, så derfor genoptager vi successen i 2017.