Sådan finder du god mad når du rejser

Ofte så hører vi folk komme med undskyldninger som ”vi ankom sent, og endte med at spise på hotellet” eller ”Vi vidste ikke hvad der var godt, så vi fandt noget der så velkendt ud” når de rejser. Simpelthen undskyldninger for, ikke at prøve sig med de lokale retter og få den rigtige madoplevelser.

Mad og rejse

Men det er ofte ikke fordi, at folk ikke har lyst, men simpelthen fordi de er bange for at tage springet. Derfor kommer vi her med en kort guide til, hvordan du finder god mad når du rejser. Så behøver du ikke være bange, men skal blot følge vores tips for at god mad, når du er på din rejse.

#1: Spørg dit netværk inden afrejsen

Selvom du ikke føler du kender særlig mange mennesker der er berejste, så skal der kun ét godt tip til, før du spiser dit livs bedste måltid.

Mad og rejse 2

#2: Spørg andre rejsende

Andre mennesker ved hvor du finder den bedste mad, og det gælder bare om at spørge dem. Men du skal ikke spørge personen du møder lige ved Eiffeltårnet, det Skæve Tårn etc. Spørg dem du møder på en café, og spørg ind til deres historie på forhånd. Du kan både spørge andre turister og lokalebefolkningen.

#3: Spørg mennesker online

Selvom du ikke blot skal lytte på alt du finder online, og især ikke noget så subjektivt som mad, så finder der steder du kan søge informationer. Prøv dig f.eks. med chowhound.com, egullet.org eller lignende sider.

Mad og rejse 3

#4: Spørg rejsebloggerne

Mange rejsebloggere deler deres tips online (f.eks. en guide til Filippinsk mad eller hvordan du spiser billigt i Asien), men de har også altid et par ekstra gode tips, som de ikke har skrevet om. Skriv en e-mail og spørg dem omkring maden i det område, du skal rejse til.

#5: Læs omkring den lokale mad

Inden din rejse kan det være en god ide, at læse omkring de lokale specialiteter. Bestem efterfølgende præcis hvilke du skal forsøge dig med, og sammensæt dette med de andre tips vedr. bestemte steder.

Mad og rejse 4

#6: Nedskriv alt på forhånd og planlæg

Når du har fået en masse tips fra andre mennesker, så gælder det om at skrive alt ned. Sørg for, at du kommer forbi alle stederne og efterfølgende nedskriver din egen bedømmelse af stedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *