Antallet af blogs samt interessen for disse er steget stødt de seneste par år. Måske er du endda selv stor fan af visse blogs og er blevet inspireret til at oprette din egen? Der er mange forskellige emner, som folk blogger om – alt fra deres hverdag til rejser – men et tredje emne, der er meget populært, er mad.
Vi giver derfor nogle tips til, hvordan du bedst muligt får startet din egen madblog.
Få hjemmesiden på plads – få opsat din hjemmeside
Gør din hjemmeside helt klar, så du hurtigt kan komme i gang med at skrive kreative og inspirerende indlæg på din madblog. En af tingene, der er utrolig vigtig, når du opretter din egen hjemmeside, er valg af domænenavn. Det skal repræsentere hjemmesidens formål og samtidigt give mening for de besøgende.
Når du først har fundet det rigtige domænenavn, skal du købe og aktivere det.
Du skal også bruge et webhotel, hvor alt data til din hjemmeside ligger. Det er sådan, at al data til hjemmesiden skal ligge på et webhotel for at være synlig overfor dine følgere. Hvis du derfor ikke har tilstrækkelig nok data, vil folk ikke kunne se din hjemmesides indhold.
Herefter kan du begynde at opsætte din hjemmeside, som du vil have det og begynde eventyret som madblogger.
Gode billeder betyder alt
De fleste af os kender følelsen af at være i udlandet og gå forbi turistede restauranter med knap så indbydende billeder af deres mad. Det er bestemt ikke noget, der vækker appetitten, og det er derfor også vigtigt, at du sørger for, at dine egne billeder på din blog bliver så gode som mulige.
Derfor er det utroligt vigtigt, at du ved, hvor essentielt et godt kamera er, hvis du i hvert fald gerne vil gøre din madblog til noget mere end bare en ugentlig hobby.
Skil dig ud
Der er rigtig mange allerede-eksisterende madblogs, og det er derfor rigtig vigtigt, at du skiller dig ud fra flokken, når du opretter din egen.
Heldigvis er der mange forskellige aspekter indenfor madblogs alt efter, hvor man har sin interesse, og hvilke følgere, man vil fange. Det kan være, man vil blogge om forskellige madtyper, fra italiensk til mexicansk, som man kokkerer og som følgerne kan blive inspireret af.
Det kan også være, du mestrer i at lave dine egne opskrifter og derfor skal din blog tage udgangspunkt i hjemmelavede madretter og selvopfundne opskrifter. Der er også en helt anden vinkel, som ikke er brugt helt lige så ofte på madblogs, hvilket er den mere fysiologiske. Det kan være, man har viden om, hvilken mad, man skal indtage for at få den rigtige mængde vitaminer og proteiner, og til hvordan man bedst muligt vedligeholder balancen af mælkesyrebakterier i kroppen.
At starte sin egen madblog behøver altså ikke være særlig svært, men det kræver, at du får opsat din hjemmeside, anskaffet dig et godt kamera og sørger for at gøre bloggen til din helt egen.